2012 m. gegužės 11 d., penktadienis

Šokoladinis brownie


  Negalėjau šiandien nurimti, kol neiškepiau šito paprasto, bet pasakiškai skanaus brownie... Sukausi sukausi virtuvėj, kol pradėjau trupinti graikinius riešutus ir juodą šokoladą... O tada kelio atgal jau nebuvo... :))

Reikės:
* 1 puodelio obuolių tyrės ( aš šviežius obuoliukus tiesiog susmulkinau)
* 1/3 puodelio nesaldintos, geros kokybės kakavos
* 3/4 puodelio miltų
* 1/2 a. š. sodos
* 1/2 cukraus puodelio cukraus (aš dėjau rudą, o kitą kartą tiesiog keisiu tirpintu medumi)
* 1/2 a. š. druskos
*1/2 puodelio smulkinto geros kokybės juodo šokolado
* 3/4 puodelio (70g) smulkintų graikinių riešutų ( aš dar truputį ir žemės įdėjau, nes mažokai graikinių turėjau) 




1. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių ir pasiruošti kepimo formą. Aš kepiau silikoninėje, nenaudojau jokių riebalų ar kepimo popieriaus.

2. Obuolių tyrę iškrėsti į vidutinio dydžio dubenėlį. Įsijoti kakavą, miltus ir sodą. Pridėti cukraus ir druskos. Viską išmaišyti (svarbu nepermaišyti), kol pasidarys vientisa masė. Suberti riešutukus ir šokoladą, švelniai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo skardą. Pašauti į orkaitę 20-35 min. ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. :)

3. Kai iškeps, praviroje orkaitėje palikti 5-10 min. Prieš supjaustant į gabaliukus palikti atvėsti visiškai. :)


  Labai paprasta, bet labai skanu... Stovėjau ir laižiausi pirštus. Pirmą kartą kepiau, gavosi, smagu. Kitą kartą bandysiu truputėlį sveikiau.


Niam!



4 komentarai:

  1. Noriu dabar :) bet neturiu sokolado...:( o jei ideciau daugiau kakavos? ne...? :) teks iki parduotuves begt..:) tiesa tie obuoliukai smulkinti kaip? burokine? ar trinti visiskai? aciu :) Inga

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima daugiau kakavos, bet tas šokoladas tokį minkštumą suteikia... :) O obuoliukai visiškai sutrinti, iki tyrelės, smulkintuvu :)

      Panaikinti
    2. Aciu :) gavosi skanus, nors ir be sokolado :)

      Panaikinti
    3. O, tikrai nėra už ką! :) Tikrai lengvas, bet tikrai skanus :)

      Panaikinti